Tigh Beag kitchen and dining room, Cairn Gorms National Park.
tigh-beag-hero

Tigh Beag

Bespoke New Build

Project

New Build | Super Insulated | CLT | Eco Friendly 

A new bespoke house in the Highlands constructed using state-of-the-art timber engineering. Austrian cross-laminated timber panels erected quickly onsite, help achieve a draft-free building whilst sequestering tonnes of atmospheric CO2.

Project

Bespoke House

Location

Nethybridge, Cairngorms National Park, Scotland

Client

Private

Services

SHS Burridge Architects

  • Planning Permission – Obtained
  • Listed Building Consent – Obtained
  • Building Warrant – Obtained

Contractor

  • QS: Morgan Munro
  • Contractor: A W Laing
    https://www.awlaing.co.uk
  • Landscape Architects: Raeburn Farquhar Bowen

Photography

Nigel Rigden https://www.nigrig.com/contact-nigel

Result

The bright and airy living space has balconies to the front and rear giving views of the landscaped grounds and the ancient Abernethy Forest.

With high levels of insulation and air-tightness, the property provides excellent comfort with low running costs. An advanced control and monitoring system brings operating the lighting, heating, ventilation and security to your Smartphone.

Client Feedback

Requested

Tigh Beag Gallery